Onbekend met Usenet? Lees hier hoe je moet beginnen! 

Weet je niet hoe Usenet werkt, heb je geen verstand van NZB en PAR2.. Is allemaal heel simpel! Bekijk hier stap-voor-stap hoe je kan beginnen! Start hier!


Wat zijn de openingstijden van de support afdeling?

Cheapnews support is 24/7 beschikbaar. Je kan onze support afdeling eenvoudig bereiken door een support ticket aan te maken. Ervaar onze kwaliteit en snelheid van ons support team! Cheapnews levert de support in-house en daarom kunnen wij vlot en adequaat uw vraag beantwoorden.



Hoe installeer ik een NewsClient en welke gegevens heb ik nodig?

Om Cheapnews te kunnen gebruiken, dient u in uw newsclient aan te geven dat het een beveiligde server is. Dus u moet een vinkje aanzetten, bij de vraag 'Authentication required'.

Wij kennen 2 soorten producten, block accounts en flat fee accounts. 

De servergegevens zijn verschillend voor deze 2:


           > Indien u een blockaccount heeft of een trial gebruik: block.cheapnews.eu
           > Indien u een flatfee account heeft gebruik: news.cheapnews.eu

Let op: U dient te allen tijde een gebruikersnaam en wachtwoord op te geven:

           > Gebruikersnaam (username) is: jouw Cheapnews gebruikersnaam.
           > Wachtwoord (password) is: jouw Cheapnews wachtwoord.



Hoeveel connecties mag ik gebruiken?

Cheapnews geeft u de mogelijkheid om bij block accounts 12 connecties op te geven en bij flat fee accounts afhankelijk van uw pakketsoort. U kunt in uw controlpanel zien welk pakket u heeft en in ons productoverzicht hoeveel connecties er mogelijk zijn.




Ik krijg de melding ‘exceeding maximum number of connecties’, wat nu?

Deze melding ontvangt u waarschijnlijk omdat uw newsclient niet goed de connectie heeft verbroken en bij het opstarten van een nieuwe connectie ‘ziet’ dat er al één openstaat.



Ik krijg de melding ‘502 authentication error’, wat nu?

Deze melding betekend over het algemeen dat de gebrukersnaam of wachtwoord niet correct is. U dient deze gegevens te controleren en opnieuw in te voeren in uw newsclient.

Via uw controlpanel kunt u deze gegevens wijzigen.
Wanneer het probleem niet ontstaan is door foutieve gebruikersgegevens, is het vaak dat u te veel meerdere connecties open heeft staan.

Indien uw newsclient teveel connecties opent of meer dan u in uw account heeft zitten, kunt u deze melding krijgen.  De oplossing is dat u uw connecties moet verlagen of niet tegelijkertijd de aantal connecties moet openzetten.



Welke poortnummer moet ik gebruiken?

U kunt de standaard poort 119 gebruiken. Indien deze niet goed werkt bij uw internet verbinding, kunt u poort 583 gebruiken. Cheapnews biedt u ook de mogelijkheid om SSL te gebruiken (secure layer). Om SSL te gebruiken moet u poort 443 gebruiken.



Kan ik mijn Cheapnews account gebruiken vanaf meerdere pc’s/ip adressen?

Een Cheapnews account wordt toegekend  aan één gebruiker. Accountsharen is mogelijk, echter kunt u uw account NIET tegelijkertijd gebruiken.
Het is wel mogelijk om de connecties te delen tegelijkertijd, bijvoorbeeld u heeft een account/pakket van 12 connecties, dan kunt u 6 connecties gebruiken tegelijkertijd met iemand anders die 6 connecties van hetzelfde account gebruikt.




Ik heb mijn wachtwoord gewijzigd maar kan nog niet inloggen, wat nu?

Ons systeem voert uw nieuwe wachtwoord bijna altijd meteen door,  het kan zijn dat het even duurt; met een maximum van 15 minuten. Probeer het daarom 15 minuten na je aanpassing.



Automatisch verlengen

U kunt producten afnemen op vooruitbetaling, wanneer uw account afneemt bij ons, dan verloopt deze wanneer deze verbruikt is of wanneer de einddatum gepasseerd is. Uw account verlengd niet automatisch. Indien u aangevinkt heeft 'Product automatisch verlengen', dan zal het product automatisch verlengt worden met het termijn dat u geselecteerd heeft. Wij zullen binnen 7 dagen voor het einde van het termijn automatisch proberen te incasseren. Opzeggen kan altijd, simpel en alleen via het member panel op onze website. Let op heeft u dit aangevinkt met een 2-jarig abonnement, dan verlengt het deze dan ook met hetzelfde termijn. Hier wordt expliciet om gevraagd.



Meerdere accounts of abonnementen

Bij Cheapnews kunt u meerdere accounts aanmaken. U kunt ook block accounts stapelen of meerdere abonnementen afnemen of deze stapelen. U kunt zo simpel een block account kopen en aanvullen. U kunt ook een abonnementen stapelen of meerdere afnemen. Indien u meerdere accounts of abonnementen heeft dan is het raadzaam om deze separaat hoe u ze heeft afgenomen ook weer op te zeggen.



Snelheid Block Account en Flat Legacy

- Cheapnews Block account heeft een snelheid van maximaal 500Mbit.
- Cheapnews Flat Legacy account heeft een snelheid van maximaal 250Mbit


Ik gebruik Spotnet

Voor Spotnet kunt u gewoon uw instellingen gebruiken die ontvangen heeft over de email. Indien u vragen heeft kunt u ons hierover contacteren. Specifieke instellingen kunt u op hun eigen Forum vinden: Spotnet Forum.

Cheapnews levert op het moment een download Binary Usenet retentie van 2000 dagen!
Onze header retentie is ongeveer 300-450 dagen.




Fout tijdens het verwerken van spots: 32

Bij sommige versies van Spotnet kunnen er plots fouten ontstaan. Foutcode 32 is zo een Spotnet probleem. Dit probleem heeft te maken met de database die gebruikt wordt en op een gegeven moment ergens niet meer goed functioneert. Hier kunt u de oplossing vinden om Spotnet weer werkend te krijgen: Oplossing Spotnet code 32 probleem