Over ons

Cheapnews is gestart in 2009 met het leveren van usenet, ofwel nieuwsgroepen. Cheapnews biedt u kwalitatief en zeer voordelig toegang tot het usenet platform. Cheapnews heeft een goed, stabiel en robuust usenet platform. Via onze netwerk heeft u toegang tot duizenden nieuwsgroepen en kunt u razendsnel downloaden.

Cheapnews respecteert de wetgeving en auteursrecht van een ieder. Wij vragen dit ook aan onze klanten, daarom gelden er regels bij het gebruik van Usenet en dien je kennis te nemen van onze voorwaarden en regels. Wij leveren onze diensten conform de Netiquette.



Ons netwerk

Cheapnews is een van de snelste usenetproviders wereldwijd en heeft een zeer betrouwbaar en robuust netwerk. Onze retentie is op weg naar de 1800 dagen. Ons netwerk is redundant opgebouwd en zit direct aangesloten op de belangrijkste internet knooppunten waaronder AMS-IX, NL-IX, GN-IX. Via deze koppelingen en peerings met andere netwerken kunnen wij razendsnel de toegang aanbieden tot usenet.
 

 


Wilt u meer weten over ons netwerk of wilt u whitelabel reseller worden? Dat kan! Neem contact op met onze sales afdeling.



Veilig online betalen

Wanneer u een usenet account besteld bij Cheapnews kunt u direct online betalen. Hierdoor heeft u binnen 5 minuten toegang tot uw usenet account en kunt u direct starten met downloaden van bestanden.

Cheapnews biedt u de mogelijkheid om online veilig af te rekenen door middel van iDEAL (Nederlandse banken) en of heel simpel door middel van PaySafeCard (Wereldwijd) bekijk hier meer info over PaySafeCard.



10 redenen: Waarom usenet via Cheapnews?

Er zijn meer usenet aanbieders. Waarom zou u kiezen voor Cheapnews? Hieronder de 10 belangrijkste redenen.

Snelheid

Cheapnews heeft een van de snelste netwerken van de wereld. Dankzij de meerdere backbones en verbindingen met allerlei grote netwerkleveranciers biedt Cheapnews u de snelste snelheid om uw favoriete nieuwsgroep(en) te  bezoeken.
 
Retentie
    Cheapnews levert op het moment 1800 dagen retentie!

Flexibiliteit
Cheapnews kent haar klanten en denken altijd mee vanuit de klantpositie. Wij bieden daarom ook een controlpanel aan waarbij je zelf jouw account kan beheren. Indien u een pakket niet goed genoeg vindt, kunt u met gemak uw pakket upgraden. Cheapnews geeft u ook het beste advies, is uw account to much? Geen probleem, wij bieden u een ander account aan.

Betrouwbaarheid

Cheapnews biedt niet alleen een snel netwerk aan, maar ook een zeer betrouwbaar en robuust netwerk. Wij zien telkens vaker dat klanten overstappen naar ons, doordat de huidige Usenetprovider er –te vaak- uit ligt. Cheapnews heeft een betouwbaar netwerk met betrouwbare apparatuur en bieden daarom perfecte volledigheid!

Compleet

Cheapnews biedt Usenet compleet aan, dus complete artikelen. Doordat wij een zeer groot netwerk hebben en betrouwbare partners en netwerkleveranciers hebben, kunnen wij onze artikelen voor 99% compleet aanbieden!

Support
Wanneer u een vraag of een probleem heeft kun u altijd bij ons terecht. Wij bieden uitstekende support en hebben professionele supportteam zitten die al te graag u willen helpen. Indien u het niet weet welk product het beste bij u past is dat totaal geen probleem. Wij willen u goed adviseren, zodat u lang kunt genieten van ons product.

Ongecensureerd
Cheapnews biedt u toegang tot meer dan 108,000 ongecensureerde nieuwsgroepen.

Beveiliging
Cheapnews heeft uw account gepersonaliseerd, dit betekend dat diegene dietoegang heeft tot uw controlpanel ook toegang heeft tot uw usenetaccount. Zo houden wij het veilig voor u en ons.

Privacy
Cheapnews respecteert privacy van derden en van u. Daarom zullen wij nooit informatie over u aan derden doorgeven of uw downloads registreren (tenzij dit door de wet is vereist).

Prijs
Cheapnews biedt haar usenetproducten goedkoop aan! Wij weten dat de prijs goed moet zijn, wij bieden onze producten goedkoper aan dan de meeste Usenetproviders. Wij kunnen deze prijzen aanbieden, doordat wij goede afspraken hebben gemaakt met onze leveranciers. Daarnaast hebben wij geen dure investeringen in callcenters en dergelijke. U krijgt hoge kwaliteit wat u van een Usenetprovider verwacht, en wij bieden dat tegen zeer goedkope prijzen.


Wat is usenet?

Usenet is eind jaren 70 ontwikkeld voor de uitwisseling van berichten. In eerste instantie was dit bedoeld voor discussiegroepen, zodat grotere groepen met elkaar over onderwerpen van gedachten konden wisselen. Vandaag de dag kennen we dit als tekstgroepen, later is dit uitgebreid om onder andere documenten met elkaar te kunnen uitwisselen. Documenten, foto's, video's e.d. zijn binaries.

De berichten op Usenet worden verspreid via duizenden servers (feeders) die overal ter wereld met elkaar in contact staan.

Hiervoor wordt het News, Network, Transport, Protocol gebruikt (NNTP). Op www.top1000.org is een overzicht van een aantal van deze servers te vinden, met hun positie in de bijdrage van verspreiding van News in de wereld.

Providers met een Usenetdienst, vangen deze berichten op en plaatsen deze op servers die 'spoolers' worden genoemd. Doordat er steeds nieuwe berichten worden uitgewisseld, raken deze spoolers vol en worden om ruimte te maken de oudste artikelen verwijderd.

Wat is retentie?

Afhankelijk van hoeveel opslagruimte die een Provider heeft, kan hij artikelen voor een bepaalde tijd oproepbaar maken. Deze tijd wordt ook wel retentie genoemd. Een retentie van 10 dagen, houdt dus in dat een artikel dat 10 dagen geleden gepost is nog oproepbaar is, maar een artikel van 11 dagen oud niet meer.

Cheapnews heeft een retentie van 1800 dagen, groeiend naar 3000 dagen!

Om artikelen op te halen, heeft de gebruiker een newsclient nodig die contact legt met de readers (servers die artikelen uit de spooler kunnen halen).

Hier een overzicht van de populairste newsclients:

Newsbin Pro
Newsleecher
Grabit   
XNews

Wat is NZB?

NZB bestanden zijn een nieuwe methode om de download een stuk efficienter te laten verlopen dan het selecteren van headers in je newsclient. Wanneer je een bestand download zullen er eerst Headers binnengehaald moeten worden, dit werkt erge vertraging op, wanneer je een groot bestand probeert binnen te halen.

Een NZB-bestand zijn verzamelingen van Message ID's die samengevoegd zijn in een bestand. Deze kan je meteen importeren in je favoriete newsclient en kan je meteen downloaden!